top of page

Kui konteksti kuulub kolmas isik...

Sellel toredal pildil näeme USA President Barack Obamat, Esimest Leedit Michelle Obamat ja tuntud teleshowde saatejuhti Whitney Oprah`it.

President Obama on tabatud fotograafi poolt, meeste klassikalises flirtimispoosis - käsi puusas vöökohal, sõrmed suunatud alla suguelundite piirkonnale, keharaskus kantud ühele jalale, jala suund osutamas Oprahile. Pintsakuhõlmad avatuna, seisab ta keha kallutatud Oprahi suunas. Barack Obama naeratab siiralt, ta näo lihased on pingevabad. Obama naeratus on siiras.

Kehakeelt tuleb alati analüüsida lähtuvalt kontekstist. Kui konteksti kuuluvad nö. kolmandad isikud, on isikute vahel toimuv, veelgi „läbipaistvam“.

Vaadake Esimese Leedi Michelle Obama kokku pigistatud huuli, tõstetud kulmu ja pinges näolihaseid - kõik need liigutused kaasnevad olukorras, kui tunneme ennast häirituna ning surume alla negatiivseid tundeid. Lisaks on naise parem käsi rusikasse tõmbunud.

Käed tõmbuvad meil rusikasse sõltumata, kuidas me ka ei püüa end valitseda, meis viha tekitavas olukorras.

Peab märkima, et Oprahi tähelepanu on pööratud vaid Presidendiprouale ning President Obama flirtimissignaalid jätavad ta külmaks - mehena President teda ei köida.

Autor Ülli Kukumägi

Featured Posts
Recent Posts
Archive
bottom of page