top of page

Liidrite kehakeel

Üks, mis edukamaid liidreid iseloomustab, on liigutuste vitaalsus ja tasakaalukus.

Me usaldame inimesi, kes on jäävad rahulikuks stressirohketes olukordades ning teavad, mida teha.

Elujõulisus väljendub suuremates liigutustes ja jõulistes, kehtestavates poosides, tasakaalukus aga rahulikumas ja kindlamas rütmis. Madalamad hääletoonid mõjuvad meile rahustavalt, kõne tempo ja rütm, väljendavad kui kindlalt me end tunneme. Liider on grupi eestvedaja ja juht, kes julgeb võtta vastutust ning seega langetab ka otsuseid. Juht peab teadma, kuhu suundutakse, olgu siis tegu pikema äriperspektiivi või grupi kokku saamisega.


Pildil näeme maailma esiliidreid G8 kohtumisel, suundumas nõupidamisele. Vaadates neid liikumas, näeme käte jõulisemaid liikumisi, pikemaid samme, sirgemaid rühte. Suuremad liigutused tõstavad organismi testosteroonitaset ligi 10%, suurendades meie tegutsemisvalmidust nii vaimselt kui füsioloogiliselt. Kui vitaalne on liider, mõjutab meie alateadlikku otsust firma, riigi, grupi jne. elujõulisuse kohta, kelle esindajaks ta on. Kahtlemata on füsioloogiline eelis pikemat kasvu, sümpaatse väljanägemisega, tervematena mõjuvatel inimestel. Vaadake erinevaid pilte riigipeadest, seismas kõrvuti rivis ning te märkate, et enamus neist, kes tunnevad end teistest vabamalt ja kindlamalt, on pikemat kasvu, usaldusväärsena mõjuvad mehed. Kuid tasub teada - halle juukseid käsitleme märgina kogemusest ja tarkusest.

Kes on hetkel pildil liikuva grupi liider? See, kes liigub teistest veidi eespool. Nii nagu iga kõrvuti liikuva paari puhul on üks neist dominatne, sündmuste kulgu juhtiv isik, kes liigub veidi, kasvõi pool sammu eespool, on see ka grupi puhul.

Pildil oleva grupi vedajaks on hetkel president Barack Obama, teised järgnevad talle, erinevates meeleoludes.

Näitaja, mis iseloomustab üksmeelseid inimesi, on nende liigutuste sünkroonsus. Kui meile tundub, et meid mõistetakse, hakkame kopeerima üksteise liigutusi. Just seetõttu näeme ühtse eesmärgiga inimesi liikumas peaaegu identse rütmi ja liigutustega, vastupidiselt olukorrale, kui võhivõõraga kõrvuti ristmikku ületades avastades end temaga samas rütmis kõndimas, muudame alateadlikult enda liikumist, vältimaks sünkroonsust.


Autor Ülli Kukumägi

G8-leaders-009.jpg

Featured Posts
Recent Posts
Archive
bottom of page