top of page

Käed puusal...


Kui me tahame end näidata, näiteks flirdime või märkame sümpaatset vastassoo esindajat lähenevat, ajame selja sirgu, tõmbame kõhulihaseid sisse, pingutame tuharalihaseid, ajame rinna ette.

Samuti ajame end puhevile, kui midagi meis võitlusvaimu tekitab või vihale ajab.

Ka rõõmu puhul, olgu see näiteks siis lotovõidust kuuldes, eksamiruumist eduka soorituse järel väljudes või spordiüritusel mõnda suurepärast sooritust nähes, paisuvad me kehad automaatselt.Tavaliselt kaasneb nimetatud olukordades käte laiali ajamine või puusale asetamine.

Käed vöökohal puusal, sõmed suunaga suguelundite piirkonnale, jalad veidi tavapäraselt provokatiivsemalt laiemalt asetatud või siis üks jalg eespool (osutamas meile meeldiva partneri suunas) on signaal flirdist nii meeste kui ka naiste puhul. Taolise asendi võtmisel ajame ka selja sirgu ja lükkame rinna ette. ning tõmbame trimmi ka tuharalihased. Presenteeridme end võimalikult vitaalse ja nooruslikuna, lastes potentsiaalsel partneril enda „võludest“ igati aimu saada.

Käed asetatud puusa-vöökohale, pöial või mõlema käe pöidlad suunaga ette ning sõrmed osutamas küljele/tahapoole on asend, mida võite näha õues liivakastis mängivate laste kõrval vestlevaid emasid kasutamas. See on sõbralik-rahulolev poos.

Me asetame käed vöökohale või puusale ka seljavalu puhul või kui tunneme end väsinuna. Sellisel puhul võite märgata, kuidas niimoodi seisev isik, aeg-ajalt enda selga ja küljeosa kätega hõõrub või kätega seljal rahustavaid-masseerivaid liigutusi sooritab.

Käed rusikas asetatuna vöökohale, on tavapäraselt märk vihast. Kuid kindlasti pole see nii näiteks rahvatantsu poosi kontekstis.

Fotol näeme Krõõta seismas käed puusal, sõrmed ja pöidlad suunaga ülespoole. Ta selg on sirgu aetud, kuid selles puudub ebameeldiv pinge, mis viitab faktile, et ta tunneb end hästi. Sellest räägib ka tema siiras naeratus. Antud kontekstis väljendab Krõõda käte ja keha asend rahulolu ja kindlust. Pildil jäädvustatud hetkel on ta positiivselt häälestatud ning valmis tegutsema.

Muuseas - kui tunnete end õnntuna, oleks kõige targem alustada selja sirgu ajamisest - nii aitate mõtetel uut suunda leida.

Featured Posts
Recent Posts
Archive
bottom of page