top of page

Millest kõnelevad pildid dating portaalides?


Tänapäeva tempokas infoühiskonnas on online-daiting täiesti tavapärane ning kümned miljonid inimesed otsivad päevast päeva potensiaalset elukaaslast internetiavarustes. Igal mündil on aga kaks poolt. Internetikohtingute varjuküljeks on skämmerlus, võltsindentiteetiede kasutamine, valetamine, isikuandmete varastamine jne. Kui esmakohtingul silmast-silma uue persooniga kohtudes, valetame keskmiselt 15 minuti jooksul üle kahekümne korra, siis internetidatingutega kaasnev risk on veelgi kõrgem. Paar aastat tagasi FBI poolt avaldatud statistika näitas, et igal aastal peteti datingportaalide kaudu välja 60-70 miljonit USD. Peamiseks pettuste ohvriteks olid nii naised kui mehed vanuses üle 50 eluaasta. Armununa oleme tugevalt mõjutatavad ning just seetõttu igati haavatavad - nii emotsionaalselt kui materiaalselt - seega igati sobivad "sihtmärgid" internetiavarustes tegutsevatele kurikaeladele.

Kuidas siis tuvastada profiilipiltide järgi, missuguse isikuga tegelikult võiks tegemist olla?

Kõigepealt võiksime pöörata tähelepanu sellele, kuidas keegi end piltidel eksponeerib. Millest räägib tema keha poos, tundub ta sõbralikuna, üleolevana, julmana vms.

Teiseks - missuguses miljöös on isik jäädvustatud. Seisab ta vannitoas peegli ees, istub joogiklaas ees kohvikus, seisab looduses või hoopis spordib. Kolmandana jälgige, kas isik on pildil üksi, koos sõpradega, lemmikloomaga või hoopis lastega. Kuidas ta nendega suhtleb? Ka isiku riietus, aksessuaarid, ehted jne. räägivad enda eest. Kirjastiil, sõnade kasutus, lauseehitus, on nõus teiega Skype`is kohtuma, jt. detailid räägivad enda eest täiendades isiku reaalset profiili. Kas pilt, jutt ja tema väidetav elukutse "sobivad kokku"? Arvestage, et skämmerid kasutavad kolmandatelt isikutelt Facebookist, LinkedInist ja mujalt internetist varastatud pilte.

Tasub olla ettevaatlik ka nendega, kes enda keha liialt paljastavad pilte üles riputavad - see on märk nartsissismist ning võib viidata ka seksisõltuvustele.

Piltidel on üks paljudest USA datingportaalides tegutsevatest scammeritest. Kui vaatate, kuidas ta enda presenteerib, võite märgata tüüpilist gigalo käitumist, kes kindlasti ei ole elukutselt arhitekt, kellena ta end esitleb. Vaadake pildistamise kaldenurka ning "alfa-isast" rõhutavat kehahoiakut, samuti keskkonda, kus pilt on tehtud. Ning mõelge hetkeks, kas üks edukas arhitekt (nagu ta end ise nimetab) end niimoodi presenteeriks.

Pikemalt võite lugeda skämmerite tegevusest erinevates datingportaalides ja -appides minu peagi ilmuvast raamatust.

Kuid seni kasutage Google pildi-otsingumootorit, mille abil saate tuvastada kõikide saranaste piltide asukohad internetis ning leida infot teispool arvutiekraani asuva isiku tegeliku identiteedi kohta.

Meeletuletuseks, ärge unustage, et armununa teeme vigu, kuna meie ärevusaste on kõrgendatud. Seega - olge ettevaatust liiga ideaalselt käituvate isikute suhtes - sageli on see teeseldud.

Featured Posts
Recent Posts
Archive
bottom of page