top of page

Kui suudleme põsele...


Põsele suudlemine seondub tavaliselt hoolivusega, tänu-, uhkuse- ning teiste soojade tunnetega kaaslase suhtes.

"Põsemusi" on üks levinumaid „neutraalsemaid“ suudlusi ning pigem see, kuidas reageerib suudlusele suudeldav, on „võti“ analüüsimaks isikute suhet.

Mitmetes kultuurides kasutatakse põgusat põsemusi, mille puhul huuled vaevu puudutavad teise isiku põski, tervituse vormina tavasuhtluses. Niisugusel kultuurilisel iseärasusel baseeruval "tervitusmusitamisel" on vähe ühist põsesuudlusega, millega kaasnevad siirad tunded. Põsimusi on tavapärane auhindade üleandmisel-vastuvõtmistel, kus koos auhinna üleandmisega väljendab auhinna üleandja enda rõõmu selle saaja saavutuste üle. Põsemusi on sagedane ka lapse-lapsevanema suhtluses.

Pildil näeme muusikut Sir Bono`t suudlemas põsele enda abikaasat Ali Hewsonit mehe jaoks eriliselt tähtsal päeval, mil Tema Majesteet Kuninganna Elizabeth II autasustas teda rüütliseisusega „Knighthood“, muusiku panuse eest Suurbritannia muusikatööstuse arengusse ning ka humanitaartöö eest. Sellise kõrge autasu saamine räägib enda eest.

Võrdväärsed ja armastavad partnerid hindavad ja väärtsustavad üksteist. Meie elukaaslasest sõltub palju, mida saavutada suudame. Kooselu tähendab kahe inimese koostööd parimas tähenduses. Bono väljendab pildil tänu Alile, samas teavitades üldsust Ali Hewsoni tähtsast rollist mehe elus ja auhinna saamisel.

Muuseas - kui vaatate lähemalt Sir Bono silmi, märkate, et need on sulgunud. Siira suudlusega sulguvad meie silmad automaatselt, olgu siis tegu kiire põsemusi või kirglikuma suudlusega. Seega - tasuks mitte liiga "südamele ligi lasta" neid, kes teid pidevalt lahtiste silmadega suudlevad.

Featured Posts
Recent Posts
Archive
bottom of page